Welke elektromotor past het beste bij mijn boot?

10 december 2023

Op zoek naar de best passende elektromotor voor jouw boot? Bij Nova Watersport bieden we een uitgebreide selectie elektromotoren van topmerken aan. Op die manier vinden we altijd samen de beste elektromotor voor jouw boot. Want ja, welke elektromotor sluit nou het beste aan bij jouw vaarwensen?

We zijn dealer van de volgende merken elektromotoren: WaterWorld, Vetus E-line, ePropulsion, Yamaha en Torqeedo.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektromotor?

We snappen dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Veel merken die traditioneel gezien voornamelijk diesel- en benzinemotoren verkochten, breiden hun assortiment momenteel uit met elektromotoren. Daardoor groeit het aanbod in rap tempo. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektromotor. Mocht je liever gelijk persoonlijk advies inwinnen, neem dan even contact op. We denken graag mee.

Watergekoelde, luchtgekoelde en POD-motoren

Wanneer je met jouw sloep door de grachten van de stad vaart is een luchtgekoelde elektromotor uitstekend geschikt terwijl een beroepsvaarder of rondvaartboot met een zware lading beter af kan met een watergekoelde elektrische motor. Als de watergekoelde binnenboordmotor hebben we de Vetus e-line in ons assortiment. Vetus levert ook luchtgekoelde motoren net als WaterWorld.

Voor zeilboten met een saildrive raden we aan de verbrandingsmotor te vervangen voor een efficiënte POD-motor. Deze zijn zelfs leverbaar met klapschroef waardoor je zo min mogelijk weerstand ervaart tijdens het zeilen. Daarnaast nemen ze bijna geen ruimte in binnen in het motorruim. Zowel ePropulsion als Torqeedo leveren deze POD-motoren.

Welke elektrische buitenboordmotor kiezen?

Sloepen met een buitenboordmotor in een bun zijn het best geschikt voor elektrische buitenboordmotoren met afstandsbediening en losse accu’s, terwijl kleine sloepjes of rubberboten met externe buitenboordmotoren juist prettig varen met een elektromotor met geïntegreerde accu.

Voor de sportvisser is de Yamaha 12 volt fluistermotor de perfecte oplossing.  Deze is gemakkelijk mee te nemen en kan op een kleine accu uren trollen.

Waarom kiezen voor Nova? 

Bij Nova Watersport begrijpen we dat elke boot uniek is. Daarom helpen we je graag bij het kiezen van de ideale elektromotor op basis van jouw boottype, huidige motor, vaargebied, gewenste snelheid en gewenste vaartijd.

Bezoek onze webshop voor een uitgebreide selectie motoren die je zelf kunt monteren of laat de installatie over aan onze ervaren werkplaats. Ontdek de toekomst van varen met elektrische motoren bij Nova Watersport!


Alle elektromotoren


Neem contact op