Een sloep kopen

Waar vaar jij straks in weg?

Onze klanten geven ons een 4,9 review
5/5

Wil jij een sloep kopen?

Wat leuk!
Het kopen van een sloep is voor de ene watersporter een fluitje van een cent, maar voor vele kan deze keuze erg lastig zijn. Want waar moet je nou op letten bij de aankoop van een sloep? Welke modellen en soorten sloepen zijn er? En zo komen er vast en zeker nog meer vragen bij je op. Op deze pagina proberen we antwoord te geven op de belangrijkste een meest gestelde vragen. 

Welke sloepen kan ik kopen?

Welke sloepen kan ik kopen?

Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Er worden zoveel verschillende sloepen aangeboden, hoe weet je nou welke sloep je moet kopen? Dit is heel persoonlijk. Daarom gaan we het liefst in gesprek om te achterhalen wat iemands vaarwensen zijn. We bespreken het beoogde gebruik, hoeveel opvarenden de sloep moet kunnen hebben, de aandrijving, het budget en eventuele extra opties. Zo kunnen we goed inschatten welke sloep het beste aansluit bij deze wensen. 

We bieden bij Nova veel verschillende sloepen aan zodat we een groot deel van de watersporters kunnen matchen met een sloep die bij hen past. Denk aan aluminium sloepen, elektrische sloepen, snelvarende sloepen, luxe sloepen, polyester sloepen – de keuze is enorm. Ook voor de sportieve vaarder hebben we boten in onze showroom staan, kijk bijvoorbeeld eens naar onze ZEE GT 800.

Wil jij een sloep kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat de stijl van de boot je aanspreekt. Er is keuze uit polyester sloepen, houten sloepen, maar ook aluminium sloepen. De verschillende materialen hebben voor- en nadelen. Zo vinden veel watersporters een volledig houten boot een luxe uitstraling hebben, maar het onderhoud hierbij is wel veel intensiever dan bij bijvoorbeeld een aluminium sloep.

Aluminium sloepen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Waar je bij polyester sloepen vaak rekening moet houden met (jaarlijks) onderhoud aan de romp – zoals antifouling en schilderwerk – is dit bij een aluminium sloep niet aan de orde. Daarom is dit voor veel watersporters een aantrekkelijke keuze. Maar ook een combinatie van materiaalsoorten is mogelijk. Zoals bijvoorbeeld bij de Nova Captain sloepen. Deze sloepen hebben door de overnaadse polyester romp en houten opbouw een luxe uitstraling.

Naast het romp materiaal is de aandrijving van de boot erg belangrijk. Veel watersporters kiezen tegenwoordig voor een elektrische aandrijving omdat dit in veel grote steden aangemoedigd en/of verplicht wordt. Elektrisch varen is volgens vele niet alleen beter voor het milieu, het vergroot het vaarplezier ook aanzienlijk. Het geluid van een ronkende diesel- of benzinemotor valt namelijk weg en zo kan je in alle rust genieten van je gezelschap en de omgeving.

Toch leveren we ook nog steeds veel boten met een benzine- of dieselmotor. Vooral voor de sloep eigenaar die graag op hogere snelheid wil kunnen varen, is dit een goede optie. Ook voor de mensen die tochten willen maken van meerdere dagen is de benzine- of dieselmotor nog aan te raden.

Voor hen die tussen wal en schip vallen is er altijd nog een hybride oplossing. Bij Nova Watersport zijn we o.a. gespecialiseerd in het ombouwen van volledige (elektrische) aandrijfsystemen. Wij denken en kijken dus graag met je mee naar de mogelijkheden op basis van jouw vaarwensen. 

Wil jij een sloep kopen? Dan ben je vast en zeker ook de naam tendersloep tegen gekomen. Maar wat is een tendersloep nou eigenlijk? En wat is het verschil tussen deze sloep en een ‘gewone’ sloep?

Een tendersloep wordt gekenmerkt door de vorm van de romp. Deze is vaak gestroomlijnder en strakker. Hierdoor heeft de tendersloep een sportiever uiterlijk en is de sloep geschikt om harder mee te varen. De romp van een standaard sloep is vaak ronder. Door deze ronde vorm is een dergelijke sloep minder geschikt om hard mee te varen. In Nederland gebruiken we de sloep voornamelijk voor recreatie, waarbij familie en vrienden gezellig meevaren tijdens dagtochtjes. Hoewel de tender dus ook uitermate geschikt is voor de pleziervaart, zien we dat vooral de watersporter die wat meer actie wil ervaren, vaak kiest voor een tendersloep.

Op zoek naar een tender sloep of twijfel je nog over de verschillende mogelijkheden? Kom eens langs bij ons in de showroom, zie het verschil, ervaar eventueel het verschil en stel je vragen. Wij en de koffie staan voor je klaar!

Een vaarbewijs is nodig voor boten die langer zijn dan 15 meter en/of harder gaan dan 20 km/h. Voor de meeste sloepen geldt dit niet en is dus geen vaarbewijs nodig. Wij kunnen je per boot of sloep vertellen of je hier een vaarbewijs voor nodig hebt, aarzel dus niet om dit te vragen. 

Zoals hierboven omschreven worden er sloepen in allerlei soorten en maten gebouwd. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de lengte, aandrijving, gewenste opties, etc. Zo verkopen we complete Skimmer sloepen vanaf €20.750,- en gaan onze Bold’s al weg vanaf €55,995,-. Maar ook voor goedkopere of juiste luxere sloepen en boten kan je bij ons terecht. Daarnaast hebben we altijd een variërend aanbod van gebruikte sloepen in onze showroom staan. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget.

Het is belangrijk dat een sloep niet alleen qua indeling en uitstraling in de smaak valt, maar ook de vaarkwaliteiten kunnen per sloep verschillen en moeten dus aansluiten bij je vaarwensen.

Het is daarom verstandig om een proefvaart te maken met de sloep, zodat je kan ervaren hoe de sloep vaart. Door onze locatie aan het water is het altijd mogelijk om bij ons proef te varen.

Bij Nova Watersport plannen we meestal eerst een bezichtiging op de kant, waarna we de sloep te water laten voor de proefvaart. We leggen dan uit hoe de aandrijving werkt, hoe de sloep bestuurd dient te worden en waar je op moet letten tijdens het varen.

Veelgestelde vragen over een sloep kopen
Waarom een sloep kopen bij Nova Watersport

Waarom een sloep kopen bij Nova?

Bij Nova Watersport onderscheiden we ons door de passie voor ons vak, ons enthousiasme en onze klantgerichtheid. We luisteren goed naar de wensen zodat we een eerlijk, betrouwbaar en persoonlijk advies kunnen geven. Wij zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd wordt over de verschillende opties zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. We denken graag mee over de beste keuze voor een sloep en de juiste aandrijving.

Enthousiast geworden? Wij ook!

Julie zijn van harte welkom in onze showroom.

Waarom Nova

Elke boot, klant en situatie is anders. Dat vraagt om een persoonlijke en flexibele aanpak. Bij Nova werken we met een team van watersport-enthousiastelingen die graag dat stapje extra doen zodat iedereen kan genieten van een zorgeloze dag op het water. Neem een kijkje op onze website om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de showroom.​