Wat kost een boot ombouwen naar elektrisch?

20 februari 2024

Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in het ombouwen van hun diesel- of benzinemotor naar een elektrische aandrijving. Hoewel het een investering vereist, levert het ook veel vaarplezier op. Het maakt je boot toekomstbestendig, fluisterstil, en in sommige steden krijg je flinke korting op het liggeld. Hieronder geven we een inschatting van de kosten. Exacte kosten zijn altijd afhankelijk van de vaarwensen en het type boot. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie. 

Wat kost een boot ombouwen naar elektrisch?

Een sloep ombouwen naar een elektrische aandrijving kost tussen de €6.000 en €18.000, afhankelijk van het type aandrijving en de specificaties van de boot.

Wat is het belangrijkste prijsverschil in elektrische motoren?

Het verschil in basisprijs komt voort uit het type aandrijving. Het ombouwen van een boot met een buitenboordmotor is vaak goedkoper dan een boot met een inboardmotor. Bij Nova Watersport, dé specialist in Nederland voor het ombouwen van boten naar een elektrische aandrijving, vind je in onze webshop verschillende inbouwpakketten van merken als Torqeedo, Waterworld, Epropulsion en Vetus E-line voor zowel buitenboord- en binnenboordmotor toepassingen.

Welke elektrische aandrijving moet ik kiezen?

Afhankelijk van het gewenste vaarbereik en model boot, bieden we een geschikt pakket voor jouw boot. Deze pakketten zijn zelf in te bouwen of bij ons in de werkplaats in te laten bouwen. Je kunt de prijzen voor inbouw bij de complete pakketten vinden in de keuzebalk. 

Een aantal voorbeelden van prijzen voor elektrisch varen zijn:
3 kilowatt elektrisch varen pakket E-propulsion –  Bekijk in onze webshop
4 kilowatt elektrisch varen pakket Waterworld – Bekijk in onze webshop
7.5 kilowatt elektrisch varen pakket Waterworld – Bekijk in onze webshop

Het is belangrijk om het juiste vermogen en de juiste accucapaciteit te kiezen voor jouw boot. Dit is afhankelijk van de lengte, het gewicht van de boot en het vaargebied. Verschillende soorten elektrische aandrijvingen, zoals buitenboordmotoren, binnenboordmotoren, en POD motoren, bieden diverse opties voor het elektrificeren van jouw boot​​​​.

Hoe werkt het ombouwen naar een elektrische aandrijving?

Stap 1: Persoonlijk overleg – We bespreken jouw vaarbehoeften en de specificaties van de boot. Zo kunnen we de juiste elektrische aandrijving bepalen.
Stap 2: Gedetailleerde offerte – Op basis van het overleg bieden we een vrijblijvende offerte met motoropties, het juiste lithium accupakket, montagematerialen en arbeidsuren. 
Stap 3: Professionele motorverwijdering – Onze collega’s in de werkplaats verwijderen de oude motor, inspecteren de ruimte en bereiden deze voor op de elektrische installatie.
Stap 4: Nauwkeurige elektrische installatie – We plaatsen de elektromotor, sluiten deze aan op de schroefas en installeren accu’s, omvormer en lader.
Stap 5: Uitgebreide testvaart en optimalisatie – Met een uitgebreide testvaart zorgen we ervoor dat de motor optimaal presteert. Zo kun jij zorgeloos varen.
Stap 6: Duurzaam varen met Nova – Nova blijft betrokken om een vlekkeloze overgang te garanderen en aan alle verwachtingen te voldoen.

Bij Nova Watersport helpen we je graag bij het vinden van de perfecte elektrische oplossing voor jouw boot. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek de mogelijkheden van elektrisch varen!

Je kunt natuurlijk ook bij ons in de showroom in Alphen a/d Rijn de verschillende elektrische sloepen komen bekijken!