De Nova elektrische ombouwservice: het stappenplan uitgelegd

6 december 2023

Bij Nova Watersport delen we jouw passie voor varen. We streven ernaar de watersport beetje bij beetje te verduurzamen. Onze jarenlange expertise met het ombouwen van sloepen naar elektrische aandrijvingen stelt ons in staat om ook jouw vaar-ervaring te transformeren. Of je nu kiest voor de comfortabele stilte van elektrisch varen of een bewuste stap zet naar meer duurzaamheid, wij staan klaar om je te begeleiden.

Maar hoe gaat dat nou precies in z’n werk, het ombouwen naar een elektromotor? We leggen het je graag uit. 

Stap 1: Deskundig advies op maat

We beginnen bij het begin: een persoonlijk overleg tussen jou en het Nova-team. We luisteren naar jouw wensen en stellen cruciale vragen over je boot, vaargebied, vaartijd, snelheid en huidige motor. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakte oplossing voor jouw elektrische aandrijving voor te stellen.

Stap 2: Transparante prijsopgave

Met de verkregen informatie stellen we vrijblijvend een gedetailleerde offerte op. Hierin presenteren we niet alleen de motor opties, maar ook een voorstel voor het best passende lithium accupakket (type: LiFePO4), benodigde aansluit- en montagematerialen, en arbeid. Indien gewenst nemen we ook de inruil van jouw huidige motor op in de offerte. Uiteraard is het ook mogelijk om gelijk andere werkzaamheden aan je boot mee te nemen. 

Stap 3: Vakkundige verwijdering van de dieselmotor

Onze ervaren vakmensen zorgen voor de professionele verwijdering van de dieselmotor. Tijdens dit proces inspecteren we de ruimte, maken we een indeling voor de nieuwe installatie en reinigen we het motorruim voor montage van de elektrische componenten.

Stap 4: Precieze installatie van de elektrische aandrijving

De elektrische transformatie begint met het plaatsen van de elektromotor op de motorfundatie, het uitlijnen en aansluiten van de motor op de schroefas, en het installeren van accu’s, omvormer, lader en inlet. Onze experts zorgen ervoor dat alle bedrading nauwkeurig wordt aangesloten op de motor en accessoires.

Stap 5: Uitgebreid proefvaren, testen en optimaliseren

Nova Watersport zorgt na de ombouw dat er uitgebreid proefgevaren wordt om de prestaties te testen en – indien nodig – aan te passen voor optimale efficiëntie. Onze focus op testen en fine-tunen garandeert een soepele overgang naar jouw vernieuwde elektrische aandrijving.

Stap 6: Geniet van duurzaam varen met Nova Watersport!

Gefeliciteerd! Jouw sloep is nu een emissievrije, stille oase op het water. Geniet van heerlijk ontspannen vaartochten en draag bij aan een groenere toekomst voor mens en natuur. Nova blijft uiteraard betrokken gedurende het hele proces, zodat jouw ombouw vlekkeloos verloopt en voldoet aan alle verwachtingen. 

Enthousiast geworden?