De voordelen van een boegschroef

23 januari 2024

Wat is het voordeel van een boegschroef in een boot?

Een boegschroef maakt varen makkelijker en relaxter, vooral bij aan- en afmeren. Het helpt ook bij manoeuvreren, zoals in sluizen, waar je met een boegschroef de voorkant van je boot gemakkelijk naar de kade stuurt.

Voor boten met weinig diepgang – zoals snelvarende schepen – is een boegschroef een handige toevoeging, want deze type boten waaien vaak wat sneller weg naar links of rechts. Dat komt doordat deze boten minder grip hebben op het water bij lage snelheden, wat lastig kan zijn in bochten, bij het verlaten van de haven, of in smalle wateren. Een boegschroef zorgt in zo’n geval dus voor meer controle, meer comfort en een ontspannen vaarbeleving.

De voordelen van een boegschroef zijn:

  • Makkelijker manoeuvreren en daarom vaak wat minder stress;
  • Simpeler aan- en afmeren, vaak zonder hulp;
  • Betere besturing in druk, smal vaarwater;
  • Nauwkeurig sturen bij achteruit invaren van een ligplaats;
  • Goede controle over de boot in sluizen.

Bij Nova kunnen we boegschroeven leveren van allerlei merken. Veel mensen kiezen voor een boegschroef van Vetus. Vetus heeft een goede reputatie en biedt een ruimte selectie aan boegschroeven. 

Wat zijn de voordelen van een Vetus boegschroef?

Nova Watersport, jouw go-to shop voor Vetus boegschroeven en accessoires, biedt aantrekkelijke pakketten. Deze voordelige pakketten nemen alle zorgen uit handen: je hebt in een klik alles wat je nodig hebt voor jouw boegschroef. 

Een Vetus boegschroef heeft meerdere voordelen:

  • Ze zijn uitgerust met gesealed staartstuk, waardoor er geen jaarlijks onderhoud nodig is. Ze zijn gesmeerd voor levenslang gebruik;
  • De Vetus-controller is leverbaar met knoppen of joystick;
  • De bladen van de Vetus boegschroef zorgen voor optimale prestaties met minimale geluidsproductie;
  • Er zijn mogelijkheden voor een 12 – 24 – 48 volt systeem, traploze bediening en koppeling met o.a Yamaha buitenboordmotoren.

Welke boegschroef heb ik nodig voor mijn boot?

Bij het kiezen van de juiste boegschroef zijn de grootte en het gewicht van je boot erg belangrijk. Deze factoren, samen met de windbelasting op je schip door zijn vorm en grootte – bepalen welk type boegschroef je nodig hebt. Een schip dat veel wind vangt of een geringe diepgang heeft, beïnvloedt de Force Factor, en dus de keuze van de juiste boegschroef.

Advies nodig? We maken graag een voorstel aan de hand van deze gegevens welke boegschroef het beste geschikt is voor uw boot!

Boegschroef voor alle boten

Een boegschroef is een geweldig hulpmiddel voor elke boot, of het nu een sloep van 6 meter, een zeilboot, of een ander type boot is. Een boegschroef verhoogt niet alleen het vaarcomfort, maar ook de waarde van je schip.

Boegschroef kopen bij Nova Watersport

Bij Nova helpen we je graag met het kiezen van een boegschroef. We bieden voordelige pakketten aan met alles wat je nodig hebt voor de installatie. We verzenden met zorg om schade te voorkomen, en je kunt extra bedieningen voor bijvoorbeeld een tweede stuurstand makkelijk bijbestellen.

We leveren de meeste producten direct uit eigen voorraad, meestal binnen 1 tot 2 werkdagen. Heb je haast? Geef dit aan bij je online bestelling, en je kunt het snel afhalen bij Nova Watersport in Alphen aan den Rijn.

Vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Tot slot: Het inbouwen van een boegschroef vereist technische kennis en ervaring. Je kunt de boegschroef natuurlijk bij ons in laten bouwen, maar we helpen je ook graag met advies als je tijdens de installatie nog vragen zou hebben!