Sloep kopen

Wilt u een sloep kopen? Wat leuk! Het kopen van een sloep is voor de ene watersporter een fluitje van een cent, maar voor anderen is de keuze soms lastiger. Waar moet u op letten bij de aankoop van een sloep? Welke modellen en soorten zijn er? Wij leggen het u uit. Bekijk ons aanbod sloepen op deze pagina. We hebben een wisselend aanbod sloepen. Hieronder vindt u het gehele overzicht.

We denken graag met u mee bij de aanschaf van uw nieuwe sloep. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONZE BESTSELLERS

Welke sloep moet ik kopen?

Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien: er worden zoveel verschillende sloepen aangeboden, hoe weet je welke sloep je moet kopen? Dit is heel persoonlijk. Daarom gaan we altijd het liefst in gesprek om te kijken wat de wensen zijn. We bespreken het beoogde gebruik, hoeveel opvarenden de sloep moet kunnen hebben, de aandrijving, het budget en eventuele extra opties. Zo kunnen we goed inschatten welke sloep het beste aansluit bij deze wensen. We bieden bij Nova veel verschillende sloepen aan zodat we een groot deel van de watersporters kunnen matchen met een sloep die bij hen past. Denk aan aluminium sloepen, elektrische sloepen, snelvarende sloepen, luxe sloepen, polyester sloepen – de keuze is enorm.

Waar op letten bij de aankoop van een sloep?

Gaat u een sloep kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat de stijl van de boot u aanspreekt. Er is keuze uit polyester sloepen, houten sloepen, maar ook aluminium sloepen. De verschillende materialen hebben voor- en nadelen. Zo vinden veel watersporters een volledig houten boot een luxe uitstraling hebben, maar het onderhoud hierbij is wel veel intensiever dan bij bijvoorbeeld een aluminium sloep. Aluminium sloepen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Waar je bij polyester sloepen vaak rekening moet houden met (jaarlijks) onderhoud aan de romp – zoals antifouling en schilderwerk – is dit bij een aluminium sloep niet aan de orde. Daarom is dit voor veel watersporters een aantrekkelijke keuze. Maar ook een combinatie van materiaalsoorten is mogelijk. Zoals bijvoorbeeld bij de Nova Captain sloepen. Deze sloepen hebben door de overnaadse polyester romp en houten opbouw een luxe uitstraling.

sloep kopen

Aandrijving van de sloep kiezen

Naast het rompmateriaal is ook de aandrijving belangrijk. Veel watersporters kiezen voor een elektrische aandrijving omdat dit in veel grote steden aangemoedigd of verplicht wordt. Elektrisch varen is niet alleen beter voor het milieu, het vergroot het vaarplezier ook aanzienlijk. Doordat het geluid van een ronkende diesel- of benzinemotor wegvalt, kan je veel meer genieten van de rust en de omgeving. Maar we leveren ook nog steeds veel boten met een benzine- of dieselmotor. Vooral voor de sloepeigenaar die graag op hogere snelheid wil kunnen varen, is dit een goede optie.

'Normale' sloep kopen of een andere sloep kopen?

Wilt u een sloep kopen? Dan komt u vast en zeker ook tendersloepen tegen. Maar wat is een tendersloep eigenlijk? En hoe verschilt deze sloep met een ‘gewone’ sloep? Een tender wordt gekenmerkt door de vorm van de romp. Deze is vaak gestroomlijnder en strakker. Hierdoor heeft de tendersloep een sportiever uiterlijk en is de sloep geschikt om harder mee te varen. De romp van een standaard sloep is vaak ronder. Door deze ronde vorm is een dergelijke sloep minder geschikt om hard mee te varen. In Nederland gebruiken we de sloep voornamelijk voor recreatie, waarbij familie en vrienden gezellig meevaren tijdens dagtochtjes. Hoewel de tender dus ook uitermate geschikt is voor de pleziervaart, zien we dat vooral de watersporter die wat meer actie wil ervaren, vaak kiest voor een tendersloep.

Kan ik proefvaren voordat ik een sloep koop?

Het is belangrijk dat een sloep niet alleen qua indeling en uitstraling in de smaak valt, maar ook de vaarkwaliteiten kunnen per sloep verschillen. Daarom is het verstandig om een proefvaart te maken met de sloep, zodat je kunt bepalen hoe de vaarervaring is. Door onze locatie aan het water is het altijd mogelijk om bij ons proef te varen. Veelal plannen we eerst een bezichtiging op de kant, waarna we de sloep te water laten voor de proefvaart. We leggen dan uit hoe de aandrijving werkt, hoe de sloep bestuurd moet worden en waar u op moet letten tijdens het varen.

Wat kost een sloep kopen?

Zoals gezegd worden er sloepen in allerlei soorten en maten gebouwd. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de lengte, aandrijving, gewenste opties, etc. Gentle sloepen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf €9.995,-, Skimmer sloepen vanaf €20.750,- en Navalia sloepen vanaf €42.250,-. Maar ook voor een zeer luxe Proton 28 tender kunt u bij ons terecht. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget.

Wanneer is een vaarbewijs nodig voor een sloep?

Een vaarbewijs is nodig voor boten die langer zijn dan 15 meter en/of harder gaan dan 20 km/h. Voor de meeste sloepen geldt dit niet en is dus geen vaarbewijs nodig.

WAAROM BIJ NOVA EEN SLOEP KOPEN?

We onderscheiden ons bij Nova door de passie voor ons vak, ons enthousiasme en onze klantgerichtheid. We zorgen ervoor dat we goed luisteren naar welke wensen er zijn, zodat we eerlijk en betrouwbaar advies kunnen geven. Wij zorgen ervoor dat u goed geïnformeerd wordt over de verschillende opties zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. We denken graag mee over de beste keuze voor een sloep en de juiste aandrijving. Enthousiast geworden? Kom een keer langs in de showroom om onze sloepen te ervaren!