WaterWorld Motoren

Op zoek naar een betrouwbare en duurzame elektromotor? Nova is erkend dealer van WaterWorld elektromotoren. WaterWorld biedt een serie inboard motoren van 4 tot 15 kW vermogen. Deze elektromotoren zijn geschikt voor sloepen en zeilboten tot 12 meter. Deze motoren zijn hét moderne alternatief voor de traditionele dieselmotor. WaterWorld motoren worden geproduceerd in het noorden van Nederland. Een compleet WaterWorld systeem is niet duurder dan de aloude diesel. Dit komt door de moderne productie, makkelijke inbouw zonder waterkoeling en het beperkte onderhoud aan de WaterWorld motoren.

Welke WaterWorld past bij mijn boot?

Welke elektromotor het beste bij uw boot en wensen aansluit, hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de vorm van uw boot, de gewenste range en uw gemiddelde vaarsnelheid. Op basis van uw huidige (diesel)motor kunnen we goed bepalen welk model WaterWorld motor het meest geschikt zou zijn. Hier een indicatie:

WATERWORLD MODEL VERGELIJKBARE VERBRANDINGSMOTOR GESCHIKT VOOR BOTEN (LENGTE, WATERVERPLAATSING)
WW rental Instelbaar 4 – 8 PK Verhuurboten van 5 tot 7 meter
WW 4.0 i 8 PK Tot 6 m. lengte of 3 ton
WW 7.5 i 15 PK Tot 8 m. lengte of 5 ton
WW 10.0 i 20 PK Tot 10 m. lengte of 7,5 ton
WW 15.0 i 30 PK Tot 12 meter of 10 ton

Elke boot is uiteraard anders. Een slanke, lichte boot vaart bijvoorbeeld efficiënter dan een brede of zware. Het gebied waar u het voornamelijk vaart is ook van invloed. Bij varen op beschut water en voor kortere afstanden kan een lichtere motor toegepast worden dan bij varen op ruim water. Omdat al deze zaken meespelen, geven we u graag advies over het kiezen van de juiste elektromotor. We hebben jarenlange ervaring met de inbouw van elektromotoren, dus onze experts staan u graag te woord.

boot ombouwen naar elektrisch
WaterWorld
placeholder

Hoe hard kan ik varen met een WaterWorld motor?

Voor niet planerende boten is de maximum snelheid gelijk aan de zogenaamde rompsnelheid. Dat is de snelheid waarbij de golflengte van de boeggolf net zo lang is als waterlijnlengte van uw boot. Hoe dichter bij die rompsnelheid, hoe meer energie wordt verbruikt (of verspild) voor het maken van golven. Een meer economische kruissnelheid ligt dus iets lager. Hier een indicatie:

BOOTLENGTE OP DE WATERLIJN 6 meter 8 meter 10 meter 12 meter
ROMPSNELHEID (KM/U.) 11 12,5 14 15,5
KRUISSNELHEID (KM/U.) 8 9 10 11

Deze snelheden zijn gemiddelden, want niet elke boot vaart hetzelfde. We helpen u graag met het selecteren van een motor die past bij uw wensen en verwachtingen. Neem gerust contact op of kom langs voor een kopje koffie.

De voordelen van elektrisch varen

De afgelopen jaren is elektrisch varen sterk in populariteit gestegen. Elektrisch varen brengt veel voordelen met zich mee voor zowel uzelf, alsmede voor uw omgeving. Zo is het tegenwoordig in verschillende steden in Nederland verboden om met 2-takt motoren te varen vanwege de uitstoot die deze motoren veroorzaken. Naast het feit dat onze elektromotoren geen uitstoot teweegbrengen, zorgt het varen met een elektromotor voor veel rust in de boot: de motoren die wij leveren zijn zeer krachtig en fluisterstil. Kortom, elektrische aandrijving is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, en het verhoogt het comfort tijdens het gebruik van uw boot.

Wilt u meer weten over de WaterWorld motoren?
Via de onderstaande button kunt u gemakkelijk door de brochure heenbladeren.

Andere elektromotoren