torqeedo elektromotoren

Torqeedo Buitenboordmotoren

Torqeedo produceert sinds 2005 geavanceerde en tevens betaalbare elektrische aandrijvingen, met een vermogen van 1 tot 80 PK. Deze elektromotoren zijn perfect voor de bootbezitter die op zoek is naar een optimaal comfort en solide kwaliteit. Torqeedo kan gezien worden als een marktleider op het gebied van elektromotoren en leveren ze in meer dan 50 landen zowel aan de watersport, alsmede aan de professionele vaart. Met hun efficiënte en stille elektromotoren dragen ze bij een een groenere en duurzamere toekomst voor mens en dier.

Wilt u elektrisch varen en een elektromotor kopen? Bij Nova werken we voornamelijk met de Torqeedo Cruise en de Torqeedo Travel modellen. De nieuwe Torqeedo Cruise motoren zijn tot 50% krachtiger dan de vorige Cruise lijn. Hiermee is de Torqeedo Cruise het schone en stille alternatief voor benzinemotoren van ca. 6, 10 of 25 PK. De motoren zijn zeer lichtgewicht. Door het nieuwe ontwerp motor, gecombineerd met de spiraalvormige overbrenging is de Cruise nóg stiller geworden. Daarnaast is de motor in combinatie met de unieke Torqeedo schroef zeer efficiënt, waardoor je langer kunt varen op één acculading. De pylon is geheel van aluminium en de scheg vormt nu één geheel met de motorbehuizing. Dat biedt nog meer bescherming als je onder water iets raakt. 

De Cruise 6.0 R en 12.0 R zijn uitgerust met het geavanceerde TorqLink communicatie systeem, waardoor de integratie van de Power 48-5000 accu’s, gashendel en display maar ook zonnepanelen en generator eenvoudig te realiseren is.

Het hoge koppel en de speciaal ontworpen grote schroef maken de Travel motoren de efficiëntste in hun klasse. Door de snelle motorrespons ervaar je de kracht direct bij het wegvaren. De fluisterstille motor en de directe aandrijving zorgen voor het laagst mogelijke geluidsniveau, waardoor je nog meer kunt genieten van de rust op het water! Een complete Travel 603 weegt maar 15,5 kg en de accu blijft zelfs drijven! De krachtige Travel 1103 weegt nog steeds maar 17,3 kg. Daardoor zijn ze makkelijk te installeren en weer mee te nemen of op te bergen. Je haalt de accu en gashendel makkelijk los en stopt alles in de 2 handige tassen.