Boot ombouwen naar elektrisch

Elektrische aandrijving voor boten

Uw boot of sloep ombouwen naar elektrisch

Klaar voor de toekomst?

Bij Nova zijn we gespecialiseerd in het ombouwen van diesel- en benzineaandrijvingen naar elektrische aandrijvingen. Veel gemeentes zijn momenteel aan het kijken hoe ze de watersport verder kunnen verduurzamen. Een van de maatregelen is het aanmoedigen van elektrisch varen. Naast onze eigen lijn met elektrische sloepen, hebben we ook veel ervaring met het ombouwen van boten met een diesel- of benzineaandrijving, naar een elektrische aandrijving. We maken voornamelijk gebruik van de elektromotoren van Bellmarine, WaterWorld en Torqeedo aandrijvingen.

Een boot ombouwen naar elektrisch, hoe doe je dat?

Het selecteren van een specifieke elektromotor hangt af van verschillende factoren. Daarom doorlopen we altijd de onderstaande stappen, zodat we samen de motor selecteren die aansluit bij uw wensen!

UW WENSEN

Een van de meest gestelde vragen is “maar hoe ver kan ik nou varen met een elektromotor?” We zeggen altijd: dat hangt af van uw vaargedrag. Daarom gaan we eerst met u in gesprek om te kijken wat de wensen zijn: waar wordt er zoal gevaren, hoe lang gemiddeld en met welke snelheid. Aan de hand daarvan kunnen we beter bepalen welke motor en accupakket hierbij aan zou sluiten.

DE BOOT

De boot met de huidige aandrijving geeft een goede indicatie welke elektromotor het meest geschikt zou zijn. Hierbij kijken we ook naar de beschikbare ruimte voor accu’s en de motor zelf.

EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Nadat we goed in beeld hebben welke elektromotor het beste aansluit bij uw wensen en uw boot, sturen we vrijblijvend een offerte toe. Hier kunt u rustig even over nadenken en eventueel aanvullende vragen stellen.

OUT WITH THE OLD, IN WITH THE NEW

Wanneer u akkoord heeft gegeven, plannen wij de werkzaamheden in. Indien gewenst halen we de boot op, waarna een van onze ervaren monteurs aan de slag gaat. Eerst halen we de oude motor van z’n plek. Daarna begint de montage van de nieuwe motor en de accu’s. Alle benodigde elektronica wordt geïnstalleerd. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een motor met een handige display zodat de stand van de accu’s te allen tijde zichtbaar is.

UITGEBREIDE TEST

De laatste stap in het proces is het uitgebreid testen van het systeem. We gaan proefvaren met de boot, zodat we er zeker van zijn dat u niet voor verassingen komt staan. Eventueel doen we nog laatste aanpassingen, zodat optimaal vaarplezier gegarandeerd is!

Onze Merken