Elektrisch varen subsidie

7 december 2023

Woon je in Zuid-Holland en denk je erover om over te stappen op een elektrische aandrijving? Dan is nu het goede moment! De province Zuid-Holland geeft namelijk tot €4.000,- subsidie voor de ombouw van je bootmotor van diesel/benzine naar elektrische aandrijving. Met een toewijzing van in totaal €100.000,- door de provincie is dit een unieke kans om niet alleen milieubewuster te varen, maar ook de kosten van de ombouw naar een elektrische aandrijving drastisch te verlagen. 

Hoe werkt de ombouw naar elektrisch

Benieuwd hoe de ombouw naar een elektromotor in z’n werk gaat? Op onze elektrisch varen pagina leggen we in detail uit hoe we bij Nova te werk gaan. We werken enkel met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Onze deskundige specialisten hebben veel ervaring met de ombouw en kunnen je perfect uitleggen hoe de ombouw in jouw boot het beste uitgevoerd wordt. 

De voorwaarden van de subsidie

Aan de elektrisch varen subsidie in Zuid-Holland zijn enkele voorwaarden verbonden:

  • Exclusief beschikbaar voor particuliere booteigenaren
  • Geldig voor inbouwmotoren
  • Vaste ligplaats van de boot in Zuid-Holland vereist
  • Eigenaar met een vaste woonplaats in Zuid-Holland
  • Ombouw moet binnen 6 maanden na subsidieverlening voltooid zijn
  • Subsidie bedraagt 25% van de ombouwkosten, met een maximum van €4.000,-

Waarom kiezen voor Nova Watersport: specialist in elektrische sloep ombouw

Bij Nova Watersport hebben we jarenlange expertise in de ombouw van sloepen met een diesel- of benzinemotor naar elektrische aandrijvingen. Dagelijks werken we in onze werkplaats aan sloepen, waar we ze voorzien van nieuwe elektromotoren en accupakketten. Bekijk onze webshop voor samengestelde pakketten en krijg een overzicht van de kosten per bootformaat en gewenste range.

Uiteraard bieden we persoonlijk, vrijblijvend advies aan iedere bootbezitter. Kom langs voor een kop koffie of stuur ons een berichtje voor persoonlijk advies. 

Profiteer nu van de elektrisch varen subsidie en bespaar tot €4.000,- op uw ombouwproject! Maak de overstap naar milieuvriendelijk varen met Nova Watersport.

Persoonlijk advies op maat?