De beste elektromotor
voor jouw boot

Hoe kies je de juiste motor?

Elektrisch varen wordt steeds populairder en de ontwikkelingen op het gebied van elektrische aandrijvingen gaan hard. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan elektromotoren beschikbaar. Maar hoe kies je nou de elektromotor die bij jouw boot en wensen aansluit? Wij denken daar graag over mee. Door onze ruime ervaring met de inbouw van verschillende elektromotoren, kunnen we goed inschatten welke elektrische aandrijving de beste keuze is! Op deze pagina vind je alle nuttige informatie op het gebied van elektrisch varen. Enthousiast? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

De voordelen van elektrisch varen

1. Fluisterstil

Een voordeel dat heel snel went: het ontbreken van een ronkende dieselmotor. Elektromotoren hebben als groot voordeel dat ze nauwelijks geluid produceren. Ook de gebruikelijke trillingen van een diesel- of benzinemotor ontbreken bij de elektromotor. Hierdoor wordt ieder vaartochtje een geheel andere ervaring. De rust en stilte zorgen ervoor dat je gemakkelijker met elkaar kunt prater, meer kunt genieten van de omgeving en niet langer last hebt van schadelijk uitlaatgassen. Wat wil je nog meer?

2. Future-proof

In steeds meer grote steden wordt het gebruik van elektromotoren op het water gestimuleerd. Zo krijg in o.a. Amsterdam en Utrecht een flinke korting op het liggeld en moeten veel Nederlandse binnensteden over enkele jaren geheel emissie-vrij zijn. Met een elektromotor hoef je niet ongerust te zijn dat je over enkele jaren niet meer welkom bent op de grachten.

3. Milieuvriendelijk

Elektromotoren zijn, in tegenstelling tot traditionele verbrandingsmotoren, geheel emissieloos. Er komen dus geen vervuilende stoffen vrij, waardoor elektromotoren beter zijn voor het milieu. Dit is voor veel mensen een van de voornaamste redenen om de overstap te maken naar elektrisch varen.

4. Onderhoudsarm

Een elektromotor behoeft weinig onderhoud. Wel is het belangrijk om goed met de accu’s om te gaan, om zo de levensduur te verlengen. Zo is het belangrijk om de accu’s niet volledig leeg te varen en om de accu’s in de winter op te slaan op een warmere plek. Op die manier gaan de accu’s en uw motor lang mee!

Onze merken

We werken bij Nova enkel met merken die duurzaam zijn een een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Zo kun je er zeker van zijn dat je bij Nova de juiste elektromotor vindt voor een eerlijke prijs. Door onze ervaring weten we wat de pluspunten zijn van ieder merk en kunnen we ook een goede inschatting geven van de installatiekosten. Door onze duidelijke communicatie weet je precies waar je aan toe bent.

BESTELFORMULIER

  Naam*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*

  Gewenste motor* [select Gewenstemotor include_blank "TORQEEDO CRUISE 10.0 T""TORQEEDO CRUISE 12.0 R" "TORQEEDO CRUISE 3.0 R" "TORQEEDO CRUISE 3.0 T" "TORQEEDO CRUISE 6.0 R" "TORQEEDO CRUISE 6.0 T" " "TORQEEDO TRAVEL 1103C" "TORQEEDO TRAVEL 603 S" "WATERWORLD 4.0" "WATERWORLD 7.5" "WATERWORLD 10.0" "WATERWORLD 15.0" "SUZUKI" "YAMAHA" "TOHATSU" "VETUS" "BELLMARINE" "ANDERS, NAMELIJK"]

  Eventuele toelichting/opmerkingen:


  *verplicht

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.