Tender sloepen

Zegt u tender sloep, dan zegt u Nova! Wij bieden verschillende soorten tender sloepen aan, waarmee u op het water comfortabel kunt genieten van de omgeving en waarmee u zichzelf uren kan vermaken. Plezier en gemak voor het hele gezin vindt u in de betaalbare Gentle 530 Tender. Met de treden aan de achterzijde van deze compacte sloep is waterpret voor groot en klein namelijk gegarandeerd! Liever een sloep die onderhoudsarm is? Kijk dan eens naar de aluminium Proton Tenders. De Proton 21, de Proton 26 en de Proton 28 S en L zijn robuust, luxe en hoogwaardig afgewerkt. Wie wil dat nou niet?

Bekijk tender sloepen

Tender boot

Een tender boot is anders dan andere sloepen. Ze worden gekenmerkt door een slankere vorm, waardoor tendersloepen over het algemeen sneller kunnen varen. Door deze eigenschap is dit model geschikt voor watersport, wat uniek is voor een sloep. Wij zeggen: gas erop! Vaak is een tender boot ook uitgevoerd met een overdekt gedeelte, zoals bijvoorbeeld de Proton boten die u ook bij Nova vindt. Ideaal voor het, toch wel vaak voorkomende, regenbuitje in Nederland. Bekijk ook onze tender sloep occasions.

Aluminium PROTON 21

aluminium sloepen

Aluminium tender

Aluminium tender sloepen vindt u ook bij Nova, zoals de Proton tender sloepen. Het voordeel van een aluminium uitvoering is dat u kunt genieten van een onderhoudsarme sloep met lange levensduur. Nooit meer zorgen om het schilderwerk of antifouling! U heeft daarentegen wel de mogelijkheid om de Proton tender sloep in een kleur naar keuze te laten wrappen. De Proton 21, de Proton 26 en de Proton 28 S en L zijn daarom stuk voor stuk goede investeringen.

Andere sloepen

Tender kopen

Droomt u al helemaal weg bij het idee van een tender sloep en bent u op zoek naar de perfecte match? Dat begrijpen wij maar al te goed! Om te bepalen welk model tender sloep past bij uw wensen, maken we graag eerst kennis. Kom eens langs in onze showroom, waar we u enkele van de modellen kunnen laten zien en waar we ook toelichting kunnen geven over een eventuele uitrusting met elektromotor. Dan bespreken we uw wensen en geven we advies over de beste keuze. Zien we u snel?

Wat is een tender sloep?

De tender sloep, tender boot of kortweg een tender, is erg populair onder de watersporters en veel sloepenbouwers bieden tegenwoordig tender modellen aan. Maar wat is een tender sloep eigenlijk? Tendersloepen worden gekenmerkt door hun slanke model en de hoge snelheid waarmee ze zich kunnen voortbewegen. Naast de snelheid, zorgt het slanke model ook voor betere wendbaarheid. Oorspronkelijk werden tendersloepen vooral gebruikt om mensen en spullen van en naar grote schepen te vervoeren. Daar komt dan ook de naam vandaan: ‘to tend’ – zorgen voor. Hoewel de tenders nog steeds voor dit doeleinde gebruikt worden, zien we deze sloepen vandaag de dag vooral in de pleziervaart terug.

Wat is het verschil tussen een sloep en een tender?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een tender sloep en een ‘gewone’ sloep? De romp van een standaard sloep is vaak ronder dan die van een tender. Door deze vorm is de sloep minder geschikt om hard mee te varen. In Nederland gebruiken we de sloep voornamelijk voor recreatie, waarbij familie en vrienden gezellig meevaren tijdens dagtochtjes. Hoewel de tender dus ook uitermate geschikt is voor de pleziervaart, zien we dat vooral de watersporter die wat meer actie wil ervaren, vaak kiest voor een tendersloep. Ook zien we dat de sloep vaak verkozen wordt wanneer de boot aangedreven wordt door een elektromotor. Dit komt omdat de accu’s van een elektromotor niet geschikt zijn om heel hard mee te varen. Het is uiteraard mogelijk om een tendersloep uit te voeren met een elektromotor, maar daarmee kunnen niet dezelfde snelheden worden behaald als bij een dieselmotor.

Hoeveel kost een tender sloep?

Tendersloepen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld de aluminium Proton tenders of de Navalia tendersloepen. De prijs hangt samen met de aandrijving waarvoor gekozen wordt. Hierboven staat welke tendersloepen we bij Nova aanbieden.

Hoe groot is een tender sloep?

De afmeting van een tender sloep verschilt per model. Onze kleinste tender is de Gentle 530 Tender, met een afmeting van 5,5 meter. Grotere modellen zijn onder andere de Proton 28, van 8,8 meter en de Navalia 850 Tender, van 8,5 meter. Neem gerust contact met ons op om de tender sloep te vinden die het beste aansluit bij uw wensen!

Luxe tender sloepen

Optimaal comfort ervaren met een luxe tender sloep, wie wil dat nou niet. We hebben bij Nova verschillende luxe tenders beschikbaar. Zo zijn de Navalia 800 en 860 tenders ook beschikbaar in een cabin uitvoering, zodat u na een vaartocht fijn kunt overnachten op de sloep. Of wat dacht u van de Proton 28 tender sloep? Deze opvallende aluminium tender is van alle gemakken voorzien. Met deze luxe tender sloep bent u verzekerd van optimaal vaarplezier.

Met vele extra opties creëren wij voor u de perfecte vaarbeleving. Denk hierbij aan een extra groot geluidssysteem, draadloze oplaadpunten en kussens met een extra luxe uitstraling. Dus bent u op zoek naar een sportieve, luxe tender? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag met u mee!

Interesse in een boot?

  Naam*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*

  Ik heb interesse in (naam boot)*

  Licht uw aanvraag toe:


  *verplicht

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.